Ηλικία: 11+

Παρουσίαση

Εισαγωγή στην κατανομή των υδάτινων πόρων με εστίαση στο απαραίτητο και ιδιαίτερα πολύτιμο «γλυκό νερό». Γνωριμία με τη βιοποικιλότητα του μακρόκοσμου και του μικρόκοσμου στο Ποτάμιο Οικοσύστημα, με αναφορά στο βιολογικό κύκλο των οργανισμών που χρησιμοποιούνται ως βιοδείκτες οικολογικής κατάστασης.

Μαθησιακά αποτελέσματα

Σκοπός της ενότητας αυτής είναι τη κατανόηση της πολυπλοκότητας και της αξίας ενός οικοσυστήματος γλυκού νερού. Οι μαθητές εξοικειώνονται με την έννοια της οικολογικής κατάστασης και τη σημασία των διαφόρων οργανισμών (βενθικά μακροασπονδύλα, ψάρια, κ.α.) αλλά και των χημικών ουσιών που αλληλεπιδρούν σε ένα Ποτάμιο οικοσύστημα και ενημερώνονται για την ανάγκη προστασίας από παράγοντες που απειλούν την ισορροπία του.

Σχόλια και εντυπώσεις εκπαιδευτικών

4o Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου – ΣΤ Τάξη, 25/01/2018

Πάρα πολύ ωραία παρουσίαση. Καλή συνέχεια στην κατευόδωση των προσπαθειών σας. Το εργαστήρι είναι ευχάριστο και δημιουργικό.

ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Γ. ΜΑΛΛΙΑΡΑ – Ε Τάξη, 13/03/2017

Πολύ αναλυτική παρουσίαση. Ιδιαίτερα διαδραστική. Πλούσιος εξοπλισμός

ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Γ. ΜΑΛΛΙΑΡΑ – Ε Τάξη, 08/03/2017

Ενδιαφέρον πρόγραμμα για τα παιδιά που τα ενθουσίασε εφόσον ήρθαν για πρώτη φορά σε εργαστήρια και ένιωσαν σαν μικροί επιστήμονες.
Ευχαριστούμε πολύ!

Πάντα ενδιαφέροντα πειράματα σε πραγματικές συνθήκες

2o Δημοτικό Σχολείο Αναβύσσου – Γ Τάξη, 29/11/2016

Εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί συνδύαζε τη θεωρητική γνώση με το παιχνίδι και το βιωματικό τρόπο μάθησης

1o Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου – Ε & ΣΤ Τάξεις, 15/11/2016

Εντυπωσιακή και ανεπανάληπτη εμπειρία για τους μαθητές. Πολλαπλά οφέλη. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Ευχόμαστε έμπνευση και προσφορά

Επίσκεψη Πολωνών μαθητών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος απόκτησης εμπειρίας POWERVET, 06/02/2018

Εξαιρετική η εισαγωγική παρουσίαση του κου Ν. Σκουλικίδη. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσες οι βιωματικές – εργαστηριακές ασκήσεις όπως και οι
βιολόγοι και οι χημικοί. Ευχαριστούμε πολύ