Ηλικία: 10+

Παρουσίαση

Το πρόβλημα των θαλασσίων απορριμμάτων: Tί είναι, πού βρίσκονται, πώς εισέρχονται και πως συμπεριφέρονται μέσα στη θάλασσα και τι προβλήματα δημιουργούν στους θαλάσσιους οργανισμούς. Ο διαχωρισμός με βάση το μέγεθος σε μεγάλα ή «μακρο-απορρίμματα» (μπουκάλια, σακούλες, κουτάκια αλουμινίου κλπ.) και σε μικρού μεγέθους απορρίμματα, τα «μικροπλαστικά» που έχουν μέγεθος λίγα χιλιοστά (0,1-5,0mm). Οι μαθητές παρατηρούν τις κατηγορίες μικροπλαστικών και μαθαίνουν για τον τρόπο που τα πλαστικά κατακερματίζονται σε μικρότερα κομμάτια και αποτίθενται στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον.

Μαθησιακά αποτελέσματα

Σκοπός της ενότητας αυτής είναι οι μαθητές να αναγνωρίσουν το συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα των θαλασσίων απορριμμάτων και να ενημερωθούν για τους προτεινόμενους τρόπους αντιμετώπισής του. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να εξοικοιωθούν με τη χρήση του στερεοσκοπίου και του εργαστηριακού ζυγού.

Σχόλια και εντυπώσεις εκπαιδευτικών

3o Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων – B Τάξη, 18/01/2018

Πάρα πολύ ωραία παρουσίαση. Καλή συνέχεια στην κατευόδωση των προσπαθειών σας. Το εργαστήρι είναι ευχάριστο και δημιουργικό.

16ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών – E & ΣΤ Τάξεις, 15/12/2017

Ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική η προσέγγιση της θαλάσσιας ρύπανσης. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν.

Άριστη η βιωματική προσέγγιση του θέματος.

 

Κολλέγιο Αθηνών – Γυμνάσιο – Α Τάξη, 02/03/2018

Πολύ ενδιαφέρουσα η ενημέρωση για τα απορρίμματα στο θαλάσσιο περιβάλλον-οικοσύστημα. Πολύ καλή οργάνωση. Φιλική προσέγγιση των μαθητών πρακτική εφαρμογή με εργαστήριο και “παιχνίδι”.

Τα στελέχη που μας υποδέχθηκαν επέτυχαν να κινήσουν το
ενδιαφέρον όλων των μαθητών.

Βοηθά το πρόγραμμα στην ευαισθητοποίηση της προσωπικής ευθύνης.

5o Γυμνάσιο Γλυφάδας – Α, Β & Γ Τάξη (περιβαλλοντική ομάδα), 29/01/2018

Πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση με πληροφορίες που τράβηξαν την προσοχή των μαθητών.

Οι μαθητές ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι. Πάρα πολύ ωραίος τρόπος προσέγγισης των παιδιών. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Εξαιρετικό το βιωματικό εργαστήριο και το Pictionary.

Γυμνάσιο Ανθούσας – Α, Β & Γ Τάξεις, 06/02/2017

Εξαιρετικά, τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν πολύ και αυτό θα βοηθήσει ση συνέχεια του έργου μας για την ευαισθητοποίηση τους ως προς το σεβασμό του περιβάλλοντος

Δεν αρκεί μία επίσκεψη μόνο σε σας!! Μας δώσατε πληροφορίες αλλά και συναίσθημα!! Μπορούμε να ξανάρθουμε και να παρουσιάσουμε εμείς, τις δικές μας εργασίες; Είμαι σίγουρη ότι οι εντυπώσεις των μαθητών θα είναι εντυπωσιακές!!»

 

1o ΓΕΛ Αχαρνών – Γ Τάξη, 07/03/2018

Με απλό, ευχάριστο, βιωματικό τρόπο, διαδραστικό, επετεύχθη ο στόχος. Πολύ ωραία η προσέγγιση των ξεναγών μας, ενθουσίασαν τα παιδιά! Να συνεχίσετε την προσφορά σας στην εκπαίδευση. Είναι πολύ σημαντική!! Αναγκαία για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.