Συμμετοχή στο Athens Science Festival 2018

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) του μεγαλύτερου δημόσιου ερευνητικού κέντρου της Ελλάδας στον τομέα της θαλάσσιας έρευνας,  στο Athens Science Festival 2018.

Το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 24 έως τις 29 Απριλίου 2018, για να αποδείξει ότι τα σύνορα δεν έχουν θέση στην επιστήμη.

Το φεστιβάλ οργανώνουν ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. θα συμμετέχει στη Διαδραστική Έκθεση την Παρασκευή  27 Απριλίου και το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου με εκθεσιακό περίπτερο όπου θα παρουσιάζονται εφαρμογές που αφορούν τη «Σύγχρονη προσέγγιση στη θαλάσσια έρευνα».

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να  συμμετέχουν σε βιωματικές πειραματικές διαδικασίες και να  γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.,  χρησιμοποιώντας πολλές και ενδιαφέρουσες  ηλεκτρονικές, διαδραστικές εφαρμογές.

Επιπλέον,  μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την δυνατότητα να «ξεναγηθούν» στο κινητό Υδροχημικό Εργαστήριο, όπου θα ενημερωθούν για τον ρόλο του, θα συμμετέχουν σε πειραματικές διαδικασίες παρασκευής διαλυμάτων, μέτρησης θρεπτικών αλάτων καθώς και  φυσικοχημικών παραμέτρων.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο: http://www.athens-science-festival.gr/festival-2018/