Η ιδέα πίσω από το Mind the Lab είναι η δημιουργία μιας δράσης που θα φέρει κυριολεκτικά την επιστήμη στο δρόμο κάθε ανθρώπου. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο σε ένα χώρο όπου περνάνε καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι, με διαφορετικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό υπόβαθρο. Ο χώρος αυτός δεν είναι άλλος από το ΜΕΤΡΟ!
Στόχος του Mind the Lab είναι να εντυπωσιάσει το κοινό, μέσα από μικρής διάρκειας επιστημονικά δρώμενα, και να το παρακινήσει να ασχοληθεί περαιτέρω με δράσεις επιστημονικού περιεχομένου. Το όνομα του Mind the Lab προέρχεται από την ανακοίνωση που ακούγεται συχνά στο μετρό «προσοχή στο κενό», αγγλιστί “Mind the Gap”.
Το Mind the Lab οργανώθηκε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο μετρό της Αθήνας, το 2017, από τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo (από το Science Communication), ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της επικοινωνίας επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών μεθόδων.

Και σχετικά με την συμμετοχή του ΕΛΚΕΘΕ:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΕΛΚΕΘΕ…ΣΤΑΣΗ : ΘΑΛΑΣΣΑ!!!

Επιστημονικό πεδίο: Επιστήμες Περιβάλλοντος
Δραστηριότητα: Διαδραστικά εκθέματα/ παιχνίδια

Έλα Και Εξερεύνησε τη Θάλασσα και Εσύ (ΕΛΚΕΘΕ) : Παιχνίδια και διαδραστικές εφαρμογές με τη χρήση Η/Υ, tablets και οθονών αφής.

  • «Εξερευνώντας τις θάλασσες»: Περιηγηθείτε «εικονικά» στους χώρους του ωκεανογραφικού σκάφους ΑΙΓΑΙΟ του ΕΛΚΕΘΕ και γνωρίστε τον επιστημονικό εξοπλισμό που διαθέτει.
  • «Psarologia»: Διαδραστικό παιχνίδι όπου παρουσιάζονται πληροφορίες για θαλάσσιους οργανισμούς της Μεσογείου πολλοί από τους οποίους φιλοξενούνται στα ενυδρεία του ΕΛΚΕΘΕ ( Cretaquarium, Rhodes aquarium )
  • «ΨARONEIS??»: Δείτε μοναδικούς θαλάσσιους οργανισμούς να ζωντανεύουν μέσα στο κινητό σας και… ψαρώστε!!!!
  • «Που είναι ο Καρχαρίας??»: Με την χρήση γυαλιών V.R. ξεναγηθείτε στις δεξαμενές του Cretaquarium προς αναζήτηση του…καρχαρία και άλλων ξεχωριστών θαλασσίων οργανισμών.
  • Η θάλασσα «μιλάει» και το σύστημα Poseidon την… «ακούεi»: Γνωρίστε το προγνωστικό σύστημα παρακολούθησης των Ελληνικών θαλασσών Ποσειδών: www.poseidon.hcmr.gr

http://mind-the-lab.com/el/draseis-peiraias/